Informatie

Meer informatie

Degenen die meer informatie willen over de AIPA katten kunnen hier op aipa.be het boek “ AIPA DE ZELDZAAMSTE KAT TER WERELD” bestellen waarvan uiteraard ook een deel van de opbrengst voor de bescherming van dit ras is bestemt. Daarnaast kun de liefhebbers van katten zich ook p onze nieuwsbrief inschrijven zodat je maandelijks alle informatie over deze katten automatisch in je inbox ontvangt.

De AIPA katten zijn helaas niet in Europa te koop en het gefokte ras is alleen verkrijgbaar in het Tibet. Om een van deze katten aan te kunnen schaffen zal er eerst een permissie moeten worden aangevraagd bij de FOD Volksgezondheid. Nadat je in het bezit bent van de nodige papieren kun je de kat over laten komen. Houd er wel rekening mee dat deze katten niet alleen kunnen reizen en je hiervoor dus twee dingen kunt doen. Je kunt een reis boeken naar het Tibet gebied en opzoek gaan naar de gefokte AIPA kat die wel als huisdier met je mee mag of je kunt een aankoop doen van de AIPA kat via aipa.be. De wachttijd voor een van deze katten licht tussen de 6 maanden en 1 jaar voordat je dat kat thuis kunt ontvangen. Daarna dien je de kat mee te nemen naar een dierenarts voor een gezondheidscertificaat dat je weer in zal moeten leveren bij de FOD Volksgezondheid.

Op deze site kun je verder alle informatie vinden over de verzorging, het karakter en het uiterlijk van deze katten. Bovendien kunnen de bezitters van dit ras zich aansluiten bij de AIPA vereniging die regelmatig ook aanwezig is op tentoonstellingen waaronder ook de Wereldshow van katten die dit jaar in Nederland gehouden zal worden. Op deze show zal de AIPA katten van een aantal leden van de AIPA vereniging te zien zijn en kun je dus in levende lijve kennis maken met dit zeldzame kattenras. Op dit soort tentoonstellingen dit vaak in België, Nederland en vooral in Engeland gehouden worden kun je uiteraard ook andere bijzonder mooie kattenrassen gaan bezichtigen. De kattenstoet zal dit jaar ook gericht zijn op de AIPA katten dus als je zin hebt in een leuk uitje en je graag kennis wilt maken met deze katten ga dan dit jaar een kijkje nemen in Leper waar ruim 50.000 kattenliefhebbers bijeenkomen.Mr Green